ISSN 1338-032X

Petícia za zmenu rozhodnutia o vyradení Súkromnej základnej školy, Gemerská cesta 1, Lučenec zo siete škôl a školských zariadení SR ku dňu 31.10.2023

Podpisom tejto petície, my podpísaní občania, rodičia žiakov, žiaci, učitelia a zamestnanci školy, uvedomujúc si jej jedinečný spoločenský význam, žiadame Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (ďalej len „MŠVVaŠ SR), aby zmenilo rozhodnutie o vyradení Súkromnej základnej školy, Gemerská cesta 1, Lučenec zo siete škôl a školských zariadení Slovenskej republiky ku dňu 31.10.2023 a školu zachovalo a nezrušilo. Rozhodli sme sa postaviť za práva detí, ktoré navštevujú SZŠ v tomto boji, kde boli jednoznačne porušené ich práva a aj práva rodičov a zamestnancov tejto školy, kedy MŠVVaŠ SR pri načasovaní účinnosti rozhodnutia neakceptovalo a neuplatnilo Princíp najlepšieho záujmu dieťaťa v zmysle Dohovoru o právach dieťaťa. Bráňme si to najcennejšie čo máme a to sú deti.

Aby bol váš podpis na petícii právoplatný, je potrebné ho ešte potvrdiť. Overovací email vám prišiel do emailovej schránky, na email, ktorý ste zadali. Prosím, skontrolujte si emailovú SCHRÁNKU aj priečinok SPAM.

Podpísať petíciu môžete TU

Ďakujeme.

Súkromná základná škola Lučenec.

Základné informácie o škole:

Súkromná základná škola ma 16-ročnú tradíciu. Vytvára triedy s nižším počtom žiakov, a tak má dieťa zabezpečený individuálny prístup a veľký priestor pre svoj osobný rozvoj.

Pod jednou strechou poskytuje výchovu a vzdelávanie spoločne so Súkromnou základnou umeleckou školou a Súkromným gymnáziom. Školský klub detí, ako súčasť Súkromnej základnej školy, je k dispozícii denne od 6:30 h do 17:00 h a tak má dieťa dostatočný priestor pre sebarealizáciu a cielenú výchovu a vzdelávanie aj v popoludňajších hodinách.

V SZŠ sú žiaci vzdelávaní a vychovávaní v rodinnej atmosfére. Pedagógovia pristupujú k žiakom a k svojej práci pozitívne, zodpovedne, u žiakov podporujú tvorivosť, priateľské vzťahy a slušné správanie. Škola je otvorená vzájomnej spolupráci, názory rodičov a pedagógov sú pre školu dôležité. Žiakov pripravuje pre ďalšie štúdium na Súkromnom gymnáziu, ktoré je v jednej budove so základnou školou.

Počas výchovno-vzdelávacieho procesu kladie základná škola dôraz na rozvoj KRITICKÉHO MYSLENIA žiakov aj prostredníctvom TEMATICKÝCH DNÍ. Tieto dni sú pre žiakov vždy zaujímavé, veľmi aktívne a čo je podstatné,  žiaci sa naučia nad informáciami premýšľať, porovnávať ich, vyhodnocovať, spojiť si ich s vlastnou osobnou skúsenosťou a vytvoriť si a prezentovať svoj vlastný názor. Tematické dni realizujú aj formou blokového vyučovania.

U žiakov škola podporuje prezentačné a digitálne zručnosti.

Žiakom s potenciálom pre všeobecné intelektové nadanie a žiakom so všeobecným intelektovým nadaním zabezpečuje rozšírené vzdelávanie v oblasti ich záujmu a potrieb. Pre tento účel využíva systematický skríning žiakov.

Počas školského roka sa žiaci tešia z rôznych školských akcií ako napríklad Zimné športovanie so SZŠ, karneval, Dobšinského rozprávková noc, škola v prírode, plavecký výcvik, Deň rodiny, školské výlety a exkurzie a Záhradná slávnosť súkromných škôl.

Súčasťou školy sú: počítačová učebňa, jazyková učebňa, laboratóriá, veľká telocvičňa, školská jedáleň, knižnica, bufet, veľký vonkajší areál s ihriskami a parkovisko pre rodičov.

 

zdroj: mojapeticia.sk

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Odporúčané články

Tragédia v Hlohovci: O život prišiel mladý muž

KR PZ Trnava |MM| Polícia bola vyslaná do jedného z bytov v meste Hlohovec, kde bol nájdený mladý...

Majetok, ktorý zaistil Úrad pre správu zaisteného majetku pri konaní trestnej činnosti

MS SR |MM| Motorové vozidlá, čln, šperky, obrazy, financie, ale aj virtuálne meny zaistil a prevzal do správy...

Retro deň vo Vlastivednom múzeu v Galante

VM Galanta |MM| /25. apríla 2024, Galanta/ Vo Vlastivednom múzeu v Galante nasledujú dni nostalgie. Dokumentárno-zábavný film o...

Žena  po dopravnej nehode  nafúkala 2,96 promile

KR PZ Žilina |MM|  V stredu 17. apríla 2024  vo večerných  hodinách došlo v Liptovskom Mikuláši k  dopravnej...

Zoznamy kandidátov vo voľbách nájdu voliči v budúcnosti na jednom mieste v elektronickom registri

MV SR |MM|  Voliči sa jednoduchšie a rýchlejšie dostanú k informáciám o kandidátoch pre všetky druhy volieb. Umožní...

Úrad inšpekčnej služby v minulom roku obvinil 92 príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov

MV SR |MM| O výsledkoch a opatreniach vykonaných na Úrade inšpekčnej služby vo štvrtok 18. apríla 2024 informoval...

Nová technika na odhaľovanie rádioaktívnych materiálov

FS SR |MM| Prezident finančnej správy Jozef Kiss prevzal v Bratislave od  Ministerstva energetiky Spojených štátov amerických technické zariadenia...

Policajné správy z Prešovského kraja

KR PZ Prešov |MM| Požiar zasiahol viacero obydlí Pol hodinu po polnoci stredajšieho dňa (17.04.2024)   v Stropkove, v lokalite...

Dopravná nehoda na diaľnici D1 pri obci Beluša

KR HaZZ Trenčín |MM|  Dňa 18. apríla, krátko pred ôsmou hodinou ráno bola ohlásená dopravná nehoda jedného osobného...

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Petra Barineková /  Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od...

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny spustili národný projekt Zručnosti pre trh práce  

ÚPSVR SR |MM| Na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny je možné podávať žiadosť o zaplatenie vzdelávacieho kurzu...

Ministerstvo školstva pripravilo nový zákon o vzdelávaní dospelých

MŠVVM SR |MM| Návrhom nového zákona plní rezort školstva záväzok z programového vyhlásenia vlády, a to vytvoriť podmienky...