ISSN 1338-032X

Zachraňujú životy aj vďaka modernému operačnému stredisku

Miroslav Košírer / Bratislava / Mestská polícia Bratislava odovzdala ocenenia osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o rozvoj bezpečnosti v hlavnom meste a aj policajtom, ktorí v predošlom roku zachránili život ľuďom v Bratislave. Veľkú rolu vo viacerých prípadoch záchrany života zohralo aj nové operačné stredisko.

Ocenenie od mestskej polície a aj od primátora hlavného mesta získalo tridsaťdeväť osobností. Časť z nich sa zaslúžila o vznik moderného operačného strediska. ”Už od konca roku 2021 je linka 159 súčasťou integrovaného záchranného systému. Práve Mestská polícia Bratislava sa ako prvá z obecných a mestských polícií pridala k Policajnému zboru, Hasičskému a záchrannému zboru a k Záchrannej zdravotnej službe,” vysvetľuje náčelník Miroslav Antal. V reálnom čase tak dokáže bratislavská mestská polícia spolupracovať aj s ostatnými záchrannými zložkami. V uliciach to je napríklad vidieť, keď sú mestskí policajti vyslaní na miesto požiaru spolu s hasičmi a dokážu im uvoľňovať cestu alebo v prípade ohrozenia života dokážu poskytnúť pomoc prostredníctvom defibrilátorov skôr, ako napríklad záchranári.

“Vďaka zapojeniu do integrovaného záchranného systému sa už nejedenkrát podarilo zachrániť ľudský život, keďže hliadky mestskej polície vybavené automatickými externými defibrilátormi, ktoré sú nepretržite v teréne, sa dokážu dostať k ľuďom v ohrození života často rýchlejšie a podať im pomocnú ruku ako prvé,” dodáva viceprimátor Bratislavy Jakub Mrva, ktorý odovzdával ocenenia spolu s náčelníkom mestskej polície. Dôkazom sú aj ocenené policajtky a policajti za záchranu života.

Viceprimátor s náčelníkom ocenili za záchranu života šiestich policajtov. Keď sa povolanie stane poslaním Medzi ocenenými boli aj policajti a policajtky, ktorí slúžili obyvateľom Bratislavy viac ako tri desaťročia. “Radi by sme sa poďakovali aj tým, ktorí dlhoročne pôsobia alebo pôsobili v tejto mestskej organizácii a ich profesia sa pre nich stala viac než poslaním,” hovorí Jakub Mrva.

Miroslav Antal zdôrazňuje, že len veľmi ťažko sa dajú nahradiť skúsenosti bývalých kolegov, ktorí pracovali v polícii viac ako tridsať rokov a rozhodli sa po takto dlhej dobe odložiť rovnošatu. O to viac si mestská polícia uvedomuje úlohu ďalších deviatich ocenených, ktorí v posledných mesiacoch oslávili taktiež tridsiate výročie a naďalej pôsobia v polícii, pomáhajú svojim mladším kolegom a zdieľajú s nimi skúsenosti.

S ocenenými spolupracujú aj pri športových podujatiach a migračnej vlne

Veľkú vďaku ocenením vyjadrila mestská polícia aj osobnostiam, ktoré sa podieľajú na zabezpečení kritických športových podujatí a aj vďaka ich práci dokážu policajti kvalitne a odborne chrániť verejný poriadok pred hrozbami spojenými práve s masovými športovými akciami.

Mestská polícia ocenila ľudí aj za prácu pri zvládaní migračnej vlny, ktorú sme mali v Bratislave na prelome jesene a zimy. “Aj vďaka tvrdej a neúnavnej práci sme na jej konci mohli povedať, že sme pre ľudí v ťažkej životnej situácií spravili všetko, čo bolo v našich možnostiach,” dodal náčelník Miroslav Antal.

 

Osobnosti mimo MsP

Ing. Michaela Kaňová     Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Operačné stredisko mestskej polície.

JUDr. Zuzana Kubovičová              Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Operačné stredisko mestskej polície.

JUDr. Barbora Bíbelová  Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Operačné stredisko mestskej polície.

plk. JUDr. Milan Pilip       Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Policajný zbor Slovenskej republiky

plk. Mgr. Ján Pažický       Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Policajný zbor Slovenskej republiky

pplk. Mgr. Stanislav Hromádka   Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Policajný zbor Slovenskej republiky

pplk. Mgr. František Čermák        Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Operačné stredisko mestskej polície.

pplk. Mgr. Rudolf Pauček             Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Operačné stredisko mestskej polície.

mjr. Mgr. Branislav Krátky             Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Operačné stredisko mestskej polície.

por. Mgr. Lukáš Beták     Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Operačné stredisko mestskej polície.

Mgr. Peter Fridmanský    Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Operačné stredisko mestskej polície.

Mgr. Peter France            Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Slovenský futbalový zväz

PhDr. Jozef Zeleňák         Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Práca pri riešení migračnej vlny na prelome jesene a zimy 2023.

Marek Bednárik               Ďakovný list za mimoriadny prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a spoluprácu s Mestskou políciou Bratislava.

Bezpečnostný manažér HC Slovan Bratislava

Bývalí policajti

Bruno Welnitz    Ďakovný list za výnimočný prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a dlhoročnú prácu pre jej obyvateľky a obyvateľov.

Ivan Hudcovič     Ďakovný list za výnimočný prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a dlhoročnú prácu pre jej obyvateľky a obyvateľov.

Martin Fabian    Ďakovný list za výnimočný prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a dlhoročnú prácu pre jej obyvateľky a obyvateľov.

Ján Felcan           Ďakovný list za výnimočný prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a dlhoročnú prácu pre jej obyvateľky a obyvateľov.

Martin Pupák     Ďakovný list za výnimočný prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a dlhoročnú prácu pre jej obyvateľky a obyvateľov.

Ľubomír Novák  Ďakovný list za výnimočný prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a dlhoročnú prácu pre jej obyvateľky a obyvateľov.

Jiří Raab              Ďakovný list za výnimočný prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a dlhoročnú prácu pre jej obyvateľky a obyvateľov.

František Hrádek             Ďakovný list za výnimočný prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a dlhoročnú prácu pre jej obyvateľky a obyvateľov.

Vladimír Ivančík Ďakovný list za výnimočný prínos k rozvoju bezpečnosti v hlavnom meste a dlhoročnú prácu pre jej obyvateľky a obyvateľov.

Súčasní policajti

Dušan Dobrovodský        Pamätný list za 30 rokov obetavej a usilovnej práce pre obyvateľky a obyvateľov Bratislavy.

Jozef Labjak        Pamätný list za 30 rokov obetavej a usilovnej práce pre obyvateľky a obyvateľov Bratislavy.

Róbert Schwarz               Pamätný list za 30 rokov obetavej a usilovnej práce pre obyvateľky a obyvateľov Bratislavy.

František Majdlen           Pamätný list za 30 rokov obetavej a usilovnej práce pre obyvateľky a obyvateľov Bratislavy.

Marie Balková   Pamätný list za 30 rokov obetavej a usilovnej práce pre obyvateľky a obyvateľov Bratislavy.

Radoslav Čapek               Pamätný list za 30 rokov obetavej a usilovnej práce pre obyvateľky a obyvateľov Bratislavy.

Martin Halinkovič            Pamätný list za 30 rokov obetavej a usilovnej práce pre obyvateľky a obyvateľov Bratislavy.

Peter Tarbajovský            Pamätný list za 30 rokov obetavej a usilovnej práce pre obyvateľky a obyvateľov Bratislavy.

Ľuboš Adamus Pamätný list za 30 rokov obetavej a usilovnej práce pre obyvateľky a obyvateľov Bratislavy.

Záchrana života

Erik Horváth       Ďakovný list za záchranu ľudského života.

Dávid Herko       Ďakovný list za záchranu ľudského života.

Borivoj Matušovič            Ďakovný list za záchranu ľudského života.

Lukáš Le Trong   Ďakovný list za záchranu ľudského života.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Odporúčané články

Nález mŕtveho muža v Bratislave. Intoxikácia alkoholom a omamných látok spôsobila jeho smrť

Na linke 158 sme v priebehu dnešného dňa, krátko pred 05.00 hod, prijali oznámenie o náleze osoby mužského...

Čelná zrážka s tragickým koncom. Vodiči, na cestách nikdy neriskujte!

KR PZ Trnava |MM|Polícia je na mieste vážnej dopravnej nehody, ktorá sa stala krátko po 14:00h neďaleko obce...

Nebeské divadlo na oblohe. Na Slovensku sme pozorovali polárnu žiaru

V piatok 10.5.2024 sa Slováci stali svedkami tohto nádherného farebného divadla na oblohe. Nad hlavami nám žiarila polárna...

Žilinskí kriminalisti vyšetrujú smrť  muža z okresu Námestovo – AKTUALIZOVANÉ

KR PZ Žilina |MM|  Vo štvrtok 9. mája vo večerných hodinách, v okrese Námestovo bolo v rodinnom dome...

Študent na škole v Trnave vytiahol umelú atrapu zbrane, manipuloval s ňou pred učiteľom aj spolužiakmi. Policajti ho spacifikovali

KR PZ Trnava |MM| Policajti boli krátko pred poludním privolaní do jednej zo stredných škôl v meste Trnava. 17...

Oceňovanie príslušníkov KR HaZZ v Trenčíne a DHZO Trenčianskeho kraja

KR HaZZ Trenčín |MM|  Pri príležitosti osláv sviatku sv. Floriána - patróna hasičov sa dnes v priestoroch kongresovej...

Vyše 60 darcov prispelo krvou v mene klubu

Na odbernom centre Národnej transfúznej služby v Trnave dnes uskutočnil už v poradí 61. diel Červeno-čírnej kvapky krvi...

Nájdenie mužského tela bez známok života v derivačnom kanály – AKTUALIZOVANÉ

KR PZ Žilina |MM| Dnes (10. mája ) v doobedňajších hodinách v derivačnom kanály   v k.ú....

Z poslednej jazdy sa už motorkár domov nevráti. Jeho život vyhasol pri zrážke s autom

KR PZ Trnava |MM|  Dopravní policajti zo Senice vyšetrujú včerajšiu tragickú dopravnú nehodu, ktorá sa stala na ceste...

Kvalitné vzdelanie musí byť prioritou: Z nových eurofondov sme vyčlenili takmer 200 miliónov na rekonštrukcie škôl vo všetkých regiónoch

MIRRI |MM| Podpora kvalitného školstva a vzdelávania musí byť prioritou každej vlády. Eurofondy majú moc meniť naše školy...

Buď na bicykli cyklista, nie egoista. Jazdite za sebou!

Pre vodičov áut a cyklistov platí jedno a to isté. Auto, ani bicykel nie je váš nepriateľ. Jazda vedľa...

Úplná uzávierka rýchlostnej cesty R4

Prezídium PZ Sr |MM| Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky na základe žiadosti spoločnosti Národná diaľničná spoločnosť, a.s., povolilo ako...